Presentation på distans

Det blev en intressant upplevelse att göra en redovisning av ett projektarbete i skola, men på distans. Vi var nog alla lite nervösa eftersom ingen visste hur tekniken fungerade. Vi var fem grupper som skulle redovisa, ca 35 personer deltog. Alla förväntades vara aktiva, ställa frågor och ge feedback.

Vi loggade in via ett webbaserat system och såg presentationen via bilden. Frågor kunde ställas genom en ”chattfunktion”. Vi skrev frågor och den som presentade kunde svara muntligt eller via chatten. När det var min grupps tur så, kunde vi klicka på en knapp och ta över mikrofonen.

Det fungerade sådär. Det tog en evighet innan alla fick igång ljud, lagom ljudnivå mm. Alla bilder syntes inte och det var mycket tekniskt strul vilket höjde stressnivån. Det är även lite konstigt att presentera utan att se sin publik.

Jag är i alla fall nöjd med min egen insats och min grupp. Det gick bra och jag är övertygad om att vi blir godkända. Rapporten är klar och inskickad sedan länge. Nu väntar bara ett sista styrgruppsmöte, så att vi kan avsluta projektet. Sen är den här kursen klar, dvs en av höstterminens fyra kurser.

På måndag börjar vårterminen.

P1010202(1)

5 tankar på “Presentation på distans

  1. Pingback: Skit-dag | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.