Egentid

Mina föräldrar är pensionärer men alla tänkbara krämpor. Numera är det begränsat vad vi kan hitta på att göra tillsammans, det bli mest korta utflykter. Det blir tyvärr inte så ofta efter som jag inte bor i samma stad som dem.

När jag besöker dem vill min mamma gärna att vi gör saker, att vi åker iväg en liten tur bra hon och jag. För mig känns det mer naturligt att fråga både mamma och pappa om de ska med. Men jag ser ju att hon uppskattar att göra saker med bara mig.

I helgen pratade jag med pappa i telefon. Han ville att vi skulle ut och köpa tröjor till honom. ”Men mamman får inte följa med”. Jag blev så full i skratt. Det är tydligt att det är viktigt. Det liknar den där rättvisan jag och brorsan eftersträvade som barn. Gulligt!

 

10 tankar på “Egentid

  1. Ja, nu får du vara rättvis!
    På tal om rättvisa. Hällde upp vin till oss i helgen, sen kollade jag att det var samma nivå i båda glasen… Makens min var obetalbar😂😂😂

  2. Detta känner jag igen, kollegor på jobbet har berättat om liknande upplevelser. Har dock ingen erfarenhet av detta då mina föräldrar skilde sig under 80-talet, min mamma gick sedermera bort i mitten av 90-talet. Tror att detta med behov av egen tid har ökat under pandemin, många äldre går nog och tär lite på varandra just nu, så en sväng på egen hand med ett barn eller ett barnbarn är nog hett eftertraktat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.