Solskenspromenad

Lite rosslig och snuvig, men egentligen inte alls sjuk, så får man ju hålla sig i ensamhet. Kände att jag behövde gå ut och fick några timmar i solen. Jag tog en promenad mitt närområde, 7-8 km i radie. Det vanligaste är att jag går i det mest natursköna områdena, men där är det mycket folk. Därav valde jag lite mer folktomma vägar och begav mig ut på strövtåg i villaområden.

Jag får känslan av en kommun i förändring. Det rivs och det byggs. Det förtätas. Köpcentrum och butiker längs ner. Nya center ska byggas på andra platser. Det som tidigare var livfullt, känns öde. Gamla, öppna platser har blivit trånga. En rörelse. Det kan bli bra men jag har faktiskt ingen aning om hur genomtänkt de egentligen är. Men förändringen är påtaglig. Områden ändrar karaktär och känsla.

Det blev i alla fall en lång och väldigt skönt söndagspromenad. Solen sken men orkar inte riktigt värma och vinden tog med kraft. Det är fortfarande mjuka sommarvindar men hårdare höstbyar är att vänta. Skönt att njuta av det varma medan tid är.

9 tankar på “Solskenspromenad

    • Jag tänker att exploateringen är ett skäl att bygga ut kollektivtrafik. Eller det var i alla fall så jag tänkte. Pandemin har dock fått mig att börja ifråga sätta om vi verkligen ska transportera oss så mycket, eller om det finns andra sätt att leva.

      • Jo, exploatering är verkligen ett skäl att bygga ut kollektivtrafiken, men man har ett tidigt skede när området inte är så exploaterat och detta måste kommunerna bli bättre på att hantera. Det behövs vägar så att en befintlig busslinje kan förlängas eller läggas om, detta tänker tyvärr sällan kommunerna på. Jag håller helt med om att vi i framtiden ska minska vårt resande, pandemin har verkligen visat att det går, så vi kommer aldrig tillbaka till samma läge som innan pandemin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.