Ålevangeliet

Ålevangeliet – berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Patrik Svensson är i mitt vackert komponerad bok om ål. Här blandas naturvetenskap, historia, kultur, fakta och personliga anekdoter. Här finns även gåtfullhet och tro. Här ryms även hur fakta och tro växt fram genom tider. Och här finns även mystiken i det okända. Allt är beskrivet med respekt och god ton och en magiska balans i kompositionen.

Boken är både omtyckt och prisad. Läsvärd av många skäl. Många drömmer om att skriva en sådan här bok men ytterst få lyckas. Svensson lyckas med bravur.

Jag har lärt mig mycket men på en punkt har jag absolut inte ändra inställning. Jag kommer inte vilja äta ål. Ett ålagille för ett antal år sedan gav rejäl avsmak. Det betyder även att det fanns beskrivningar i boken som jag skummade igenom lite snabbt. Som kräkmagad tar man ingen risker.

14 tankar på “Ålevangeliet

    • Den är lite speciellt. Svårt att lyckas med ett sådant projekt men här tycker jag att det gått lysande bra. Det finns en respekt för att vi inte kan veta allt, trots fakta och forskning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.