En ny värld

Långt innan jag ens fått på mig kläder i morse tog jag emot första telefonsamtalet från en medarbetare. Det märks att det finns en viss oro bland kollegor och medarbetare, många är obekväma i den nya tillvaro som vi befinner oss i men alla gör det bästa av situationen. Jag åkte till jobbet men vi var ganska få som jobbade på plats. De allra flesta väljer att jobba hemifrån, trots att det ibland är segt.

Under lunchen åt jag med några kollegor som jag inte känner så väl. Numera får man luncha med de som är på plats. Eftersom jag fortfarande är ganska ny så har jag inte lärt känna alla än. Kände mig otroligt korkad när jag kom tillbaka från lunchen och insåg att en av de jag pratat med – är en person som jag haft massor av mejlkontakt med. Den polletten tog tid på sig för att trilla ner. Nåja, man kan inte vara på topp jämt.

På vägen hem, gick jag via ett stort köpcentrum. Jag använder vantar eller drar in handen i jackan för att slippa ta i dörrhantag, ledstänger, hissknappar mm. Då ser jag en tilltufsad man gå och leta burkar mm i alla papperskorgar. Som att vi lever i olika världar. Och jag undrar hur länge han kan hålla sig frisk. Gick vidare till Ica och det var först när jag gick ut därifrån som jag insåg att både ett konditori och ett glasställe var stängt. När jag såg mig om kring insåg jag att väldigt många butiker var stängda. Jag vet inte om de är helt stänga eller har infört begränsade öppettider, men det var otroligt konstigt att se detta köpmecka med stängda butiker. Krisen blev mer påtagligt än den varit tidigare (och visst har jag haft viss insikt).

Det är verkligen en märklig tid och det känns som en ny värld. Men jag orkar inte med ett enda ytterligare toapappersskämt eller att folk hånar andras oro och köpbeteende. Även om vi inte håller med, finns ingen anledning att skambelägga andra.

Annons

6 tankar på “En ny värld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.