Nygamla rutiner

Idag har jag suttit hemma och jobbat hela dagen. För mig, med tre års distansstudier i bagaget, är det som att komma tillbaka till nygamla rutiner. Jag har jobbat fokuserat, unnat mig kaffepaus och ätit lunch framför datorn precis som jag gjorde under studietiden. Jag tycker inte om det, men känner att det är viktigt. I morgon måste jag dock tillbaka till kontoret då jag har några uppgifter som inte kan göras på distans.

Efter arbetet var jag och handlade. Ett paket ris och ett paket spagetti gör att även jag har ett nödförråd numera. I ”min” butik har den duktiga personalen fått upp det mesta av varor på hyllorna igen. Enda hyllan som var skral var den för tvål. Det egentliga skälet till besöket var att mjölken till kaffet var slut. Nu är det åtgärdat och jag känner mig trygg.

Har även ägnat mig åt att tvätta halsdukar och sjalar. De borde ju bara innehålla mina egna virus och baciller men jag har fått för mig att de måste tvättas med jämna mellanrum. Tänker att alla har något som man är noggrann med, avsett om det är rationellt eller ej och för mig är det att ha fräscha sjalar. Kan ju inte vara skadligt i alla fall, tänker jag.

 

6 tankar på “Nygamla rutiner

  1. I vår butik var det väldigt tomt på många hyllor men jag kunde i stort sätt handla det som behövdes. Hamstrade gjorde jag inte. Jag tänker att det är bättre att alla kan få del av kakan. Jag använder aldrig halsduk eller sjal så det behöver jag inte tänka på i alla fall…

    • Vissa butiker är väldigt duktiga. Vi har flera här som är snabba på att packa upp nytt, har börjat erbjuda hemkörning i närområdet (särskilt till äldre som inte ska till affären) och några har öppet en timme extra på morgonen då bara äldre får komma. Fantastisk service som växer fram.

      • Ja, det är liknande här. De stänger kök och delikatess för att ha mer resurser att fylla på. Tidigare öppning för riskgrupper, hemkörning och sådant. Plus grupper som erbjuder sin hjälp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.