Ett år

Idag är det precis ett år sedan jag började på ett nytt jobb. Det var spännande eftersom jag varit borta från arbetslivet under lång tid då jag pluggade. Förutom en regelbunden inkomst såg jag fram emot att ha kollegor runt om kring mig och ett kontor att gå till med bra skrivbord. Nja, inte allt blev väl inte riktigt som jag trodde men det beror ju inte på jobbet utan ett argsint virus. Idag har jag firat, inte så stort, men ändå reflekterat över året och dessutom firat med ett nytt te, roiboos med körsbär.

Idag blev det lunch men inte hemlagad utan från restaurangen runt hörnet. Jag börjar bli stamgäst och väljer olika rätter varje dag eftersom jag inte vågar erkänna att jag helst äter samma. I mitt område finns två restauranger, en trist bar/pub/pizzeria och en väldigt liten asiatisk restaurang, som främst har avhämtning. Den lilla asiatiska är väldigt bra, den var länge stängd men valde att öppna igen. Jag vill så gärna ha kvar den i området och stödjer dem gärna. Ett kvarter blir så mycket mer levande med några butiker och restauranger.

En annan reflektion från dagen var att en kollega sa att det varit en tuff veckan. Hen hade haft 15 möten. Vi andra blev tysta sa inte så mycket. För oss är det inte något vi skulle reagera på. Jag kollade min egen veckan – jag hade haft 27 möten och det är inte något rekord. Men det förklarar ju varför det är så svårt att få tiden att räcka, få tid att äta lunch och få tid att jobba mellan möten. Det är intressant hur olika vi ser på vad som är lite och mycket.

10 tankar på “Ett år

 1. Grattis till ditt år på jobbet. Jag kan tänka mig att det blev en oväntat start. Vår son bytte arbete i mars och han fick en liknande start. Inte optimalt men det har gått bra ändå.

  När det gäller antalet möten så förmodar jag att antalet kan variera beroende på vilken tjänst man har. Sedan gäller det att inte bli fartblind för man har rätt till såväl lagstadgad lunchtid samt nattvila.

  • Jag är väldigt glad och tacksam för att det gått så bra trots att det varit ett ovanligt år. Det har varit väldigt tufft många gånger men de har ändå blivit bra.
   Det beror ju på vad man gör på mötena. Är det arbetsmöten kan jag ha många, men är det mer av informationsmöten då kan det bli för mycket. Men alla möten kräver ju både förberedelser och efterarbeten så visst behöver man tid.

 2. Grattis från mig också! Ett konstigt är blev det för många – bra ändå att du hann komma igång och hann träffa många av dina arbetskamrater innan allt stannade …
  Ha en fin helg!

  • Tack! Ja, jag är verkligen tacksam för att det har fungerat så bra med de usla förutsättningarna. Men så är det ibland och vi har lärt oss mycket under året.
   Trevlig helg!

 3. Jag kommer inte upp i den mängden möten, men å andra sidan har jag trots corona en hel del fysiska möten, besiktningar av fartyg, ombyggda stationer etc, vilka inte går att hantera digitalt. Har under de senaste månaderna besökt en del tämligen obskyra varv runt om i regionen som kräver långa resor långt ut i Skärgården, två timmars möte och fyra timmars restid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.