Helgen är inledd

Nu har jag precis lyssnat på Spanarna i P1 via webben och det är min inledning på helgen. Det har varit en tung arbetsvecka, särskilt de senaste dagarna med feber. Jag känner mig inte riktigt klar i huvudet och är oerhört trött. Har slumrat på soffan några timmar varje kväll.

Helgen är oplanerad, jag måste ju hålla mig inomhus. Jag borde ju skriva men det är inte helt lätt när man är dimmig i skallen så jag anar att det blir att läsa en del först. Eller bara ta det lugnt. Det är i alla fall skönt att det är helg.

Eftersom det var en vecka sedan jag var ute, börjar det sina i kylskåpet och jag äter allt mer av skafferivaror. Det går bra men som så många gånger förr så saknar en del godsaker som förgyller tillvaron. Det är mest nyttiga varor i mitt skafferi. Det är förstås lyxproblem, det går ingen nöd på mig, de kan rent av vara bra för hälsan.

I övrigt fortsätter jag att våndas över det amerikanska presidentvalet. Att vi har höjd beredskap och vad polisen betraktar som särskild händelse är också något jag har uppmärksamhet på. Det är en orolig värld vi lever i och en orolig tid. Men ändå skönt att det är helg.

10 tankar på “Helgen är inledd

 1. Jo, det är en orolig värld vi lever i, men riskerna för ett krig är nog lägre jämfört med för 50 – 60 år sedan. Då var krigsrisken större, men medierapporteringen lägre, idag får vi höra och se allt vilket skapar en större oro än vad som är rimligt. Jag höll innan coronan ett föredrag på ett möte om bland annat trygghet ur ett historiskt perspektiv, skulle man översätta 1500-talets antal fall av dödligt våld till dagens Stockholm skulle ca 2400 människor i Stockholms län dö varje år av dödligt våld, i Sverige totalt ca 10 000 personer / år. Men det handlar idag om ca 100 personer i hela Sverige per år och det antalet har varit relativt konstant de senaste 100 åren trots att befolkningen fördubblats i Sverige.

  • Problemet är väl tyvärr att hotbilden är ändrad att att vi har terror som ett minst lika stort hot som krig.
   Det är ju dessutom så att väldig mycket inte rapporteras, alla hot som avvärjs exempelvis.
   Jag ser all anledning att ta hot på allvar och fortsätta bekämpa olika typer av hot och terror.

   • Terrorbekämpning är väldigt viktigt, det är ett osynligt krig, till skillnad från när jag växte upp under 60-talet och kalla kriget, då var fienden tydlig, Sovjetunionen. Att det inte rapporteras så särdeles mycket om avvärjda hot kan jag förstå, förmodligen skulle det röja metoder, ex signalspaning.

   • Självklart ska inte allt rapporteras. Vad jag menar är att hot finns, även om det inte framgår i all statiskt och även om det inte leder till dödsfall. Vi har cyberattacker av olika slag som är nog så skadliga även utan dödsfall.

 2. Det finns många företag som levererar till dörren och ställer matvarorna utanför. Praktiskt, säkert och bra.
  När det gäller valet däremot så framstår Trump som skvatt galen, i alla fal om man frågar mig.

  • Har kollat butikerna här området men inte hittat några bra alternativ än men jag ska leta vidare. Inte värt det än men blir detta långvarigt så behövs ju en lösning.
   Hu, jag, efter Trumps tal i natt så är jag verkligen skrämd. Ruskigt.

 3. Trist att du fortfarande inte är frisk! Hoppas det löser sig med provianteringen!
  Trump måste vara helt galen! Fattar inte hur han kunnat manipulera såna skaror med anhängare …
  Vila upp dig nu – och framför allt Krya på dig!

  • Det kommer att bli en lugn helg.
   Nej, jag tänker mycket på det, hur det är att jobba i Vita huset. Hur motiverar man sig? Finns det någon gräns för vad man är beredd att göra för sin chef? Eller ser man det inte?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.