2019 års sista dag

Tiden kring nyår är i mitt liv en tid för reflektion och eftertanke. Jag funderar över året som gått och planerar för det nya. Vad vill jag? Vad kan jag? Vart ska jag? Jag tar promenader för att tänka, dricker kaffe och skriver ner tankar och funderingar i mitt anteckningsblock. Idéerna på nya projekt är oftast fler än vad som är rimligt för ett år, så jag måste prioritera. Vad är viktigast?

Något som blivit en återkommande aktivitet på nyårsafton är att gå till NK och dricka nyårskaffet på Franska caféet. Det är något jag uppskattar och speciellt på nyårsafton. Där kan jag sammanfattar tankar från långpromenaden dit. Det känns både lyxigt och inspirerande.

Det kändes lite knasigt att NK har öppet till 17.00 på nyårsafton. Än värre att Åhléns City hade öppet till 19.00. Jag är inte så säker på att det är en bra utveckling. Det kändes även lite udda att gå i varuhusen tillsammans med festklädde medkonsumenter. Många var uppenbart på väg mot firande, det var inga vanliga shoppingkläder. Jag tänkte mig att det kan vara panik med strumpbyxor och liknande men folk tycktes handla det mesta, även på nyårsafton.

Min kväll blev lugn och jag arbetade vidare med mål för 2020 och ett nyårslöfte. Planen och målen kommer att behöver mer bearbetning innan de är klara men nyårslöftet är klart: ”Bjussa mer”. Det handlar om att bjuda mer på mig själv och min kompetens, att hjälpa andra. Det handlar mycket om att sprida tips och idéer, ge sammanfattningar och recensioner som andra kan ha nytta av etc. Idén kom från ett seminarium om nätverkande som handlade om hur vi kan hjälpa varandra. Jag kan hjälpa något med min kunskap och andra kan hjälpa mig med sin. Att vara generös, att dela och ge vidare kan bli väldigt avgörande och underlätta mycket i livet. Föredragshållaren sammanfattade: bjussa, bjussa, bjussa. Och det tar jag till mig.

Önskar en riktigt fin start och fortsättning på det år som precis gjort entré!

12 tankar på “2019 års sista dag

 1. Ärligt talat tycker jag nästan lite synd om butikspersonalen numera för öppettiderna är inte nådiga. Förvisso är övertidsersättningen bra inom handels vilket inte gäller för restaurangbranschen. När jag var liten så fanns det bara en kiosk som hade öppet på söndagar. Numera låter det helt galet men vi överlevde på något märkligt sätt.

  Själv ger jag inga nyårslöften eller funderar speciellt. I skolans värld lever vi efter hösttermin och vårtermin så det är mest på hösten det känns som en nystart. Fast visst, vissa tankar har även jag för mål mår vi bra av.

  God fortsättning!

  • När jag såg hur mycket folk det var i affärerna så förstår jag ju att det är lönsamt att hålla öppet. Men visst måste det finnas en avigsida för personalen.
   Jag skulle aldrig kunna åstadkomma allt jag gör utan planer och mål, både privat och i arbetslivet.

 2. Vilket fint nyårslöfte! Jag tycker att det är konstigt att det blir längre och längre öppettider i en tid när många blir mer medvetna om sin konsumtion och framförallt överkonsumtionens följder.

  • Jag ska jobba med mitt löfte, hela året!
   Många andra butiker stängde tidigare, så kanske att alla samlades där det var öppet. Men visst är det konstigt.

 3. Jag läste om en butik, en ica, som faktiskt hade stängt på julafton iallafall. Det tyckte jag var jättebra! Har en kompis som jobbar i mataffären, hon gnuggar händerna när hon jobbar storhelger. Tänker bara på pengar. Jag tycker ledighet och samvaro är mycket viktigare än pengar!
  Hoppas på ett fint år för dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.