Bokåret 2019

Inspirerad av många andra bloggare vill även jag summera bokåret. Jag fick aldrig till något riktigt bra mål för året men har haft som ambition att läsa varierat.

Under 2019 läste jag totalt 100 böcker (fakta och kurslitteratur är inte inräknat). Av dess var 48% av svenska författare och 37% av manliga författare. Jag läser således lite mer av utländska författare och betydligt mer av kvinnor än av män. Det finns förstås förklaringar och jag är hyfsat nöjd.

För att förstå mer skulle jag behöva ta mer detaljerad statistik exempelvis för att se vilka världsdelar författarna kommer ifrån, genre mm. Tveksamt om jag orkar med det, det är en prioriteringsfråga.

Karin Smirnoffs ”Jag for ner till bror” samt ”Vi for upp med mor”, Kazuo Ishiguros ”Never let me go” och Roy Jacobsens triologi ”De osynliga”, ”Vitt hav” och ”Fartygets ögon” blev några av årets favoriter. Men helt ärligt har jag svårt att välja ut böcker då många är bra men på olika sätt.

8 tankar på “Bokåret 2019

  • Konstigt att man har en sådan drift för listor, jämförelser mm. Tänker att vilka böcker vi gillar, kanske att det säger något om oss. Men vet inte om det är en så bra indikator.

   • Jodå, jag använder Facebook för att hålla kontakt med många. Där skriver jag dock inte lika regelbundet och inte lika mycket som här. Försöker även lära mig instagram, men det har jag bara för vandringsrelaterade inlägg.

   • Jag föredrar Instagram. Där slipper man efterlysningar av allehanda försvunna och en massa politiskt dravel! Har FB, lägger sällan ut något. Men smaken är som baken, även där!

   • Jo, visst är det så. Jag gillar ju text mer än bild, så det avgör för mig. Och jag älskar politiska diskussioner och hänga med i vad som händer i samhället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.