Ett fynd att dö för

Ett fynd att dö för av Anders de la Motte och Måns Nilsson är den andra delen i en bokserie om ”Morden på Österlen”. Det är mysdeckare i somrig Österlenmiljö som är skriven med mycket humor. Det är lättläst och underhållande.

I den här delen hamnar vi bland aktiviteter och rariteter och det är ju en värld som har mycket att erbjuda. Till och med ”Antikrundan” finns med. Floran av karaktärer är rik och många har redan fått lära känna i första delen i serien. Nästan alla har något att dölja, här finns svarta affärer och gamla relationer, där väldigt många tycks känna varandra sedan länge. När död upptäcks, finns det många misstänkta och det finns många kluriga nötter att lösa.

Det finns en enkelhet som är väldigt finurlig och det bidrar till den härliga läsupplevelsen. Jag uppskattar även andra så finurligheter som att det finns en Lindeman i Tomelilla mm. Jag tycker att det här är väldigt roligt och klurigt och jag hoppas att vi får läsa fler delar i serien.

Har ni inte läst ”Döden går på visning” så rekommenderar jag att börja med den.

8 tankar på “Ett fynd att dö för

  1. Jag skulle börjat läsa den förra veckan men en annan bok kom emellan men nu är det dags. Antikrundan är ett program i min smak och extra roligt var det när vår dotter och hennes man var med med en riktig raritet.

  2. Hm… Något blev fel!
    Smaken är som baken, jag gillar konst, historia och antivikteter. Tycker det är intressant att känna till design, klassiska konstverk samt bruksföremål vilket programmet verkligen visar. Oftast en länk till våra historiska källor vilket är nog så givande men allt är självklart en smaksak. Vi uppskattar olika saker helt enkelt 😀

    • Visst är det så, och det ska finnas program för alla. Jag nog mest intresserad av konst och design men inte av värderingen och göra fynd. Därav föredrar jag andra program som går lite djupare de gånger jag ser på tv. Jag ser oftast inte mer än ett program per kväll, på sommaren mindre så då väljer man noga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.