Hovdala

Hovdala utanför Hässleholm är ett stort område som bjuder på natur och kultur i olika former. Skåneleden har flera etapper här och det finns även andra leder och rundvandringar i olika längd. I området finns både ett trädhus och designade vindskydd som man bokar. Denna gång blev den en dagsutflykt och jag hoppas att jag snart kan komma tillbaka för länge vandring.

Jag valde att gå en del av Hovdalaleden med start vid slottet. Det går uppåt men inte mer brant än man med enkelhet kan hantera det. Man bjuds på härliga skogar, fin utsikt över sjö och landskap och man passerar även en hel hagar. Jag mötte inga tama djur i hagarna så de var väl på annat håll. Däremot var det ett rikt fågelliv och jag såg massor av jättesöta grodor. Därtill mötte jag en man som berättade om att det finns vildsvin i området, han hade blivit jagad för en tid sedan. Jag måste fundera på om/hur jag vill bo i vindskydd då eftersom jag verkligen inte vill träffa något vildsvin.

Förmodligen njöt jag lite väl mycket av att få ströva runt, då tiden rann ifrån mig och jag fick bråttom hem. Närmaste busshållplats ligger ca 2 km från slottet och det är en bit att gå och ganska gles trafik. Det gör att man måste planera sin vandring. Eller gå hela vägen in till Hässleholm igen. Sommartid finns även buss vid några tider till slottet, och den måste då beställas minst två timmar i förväg. Det var lätt att avbryta, hitta alternativa vägar att ta sig tillbaka till slottet igen och jag hann med både bussen och tåget hem. Med flera minuters marginal.

5 tankar på “Hovdala

  1. Det lät som en fin vandring! Omgivningarna är inte bekanta för mig men däremot är det bekant att ha blivit jagad av vildsvin. Jag önskar ingen repris kan jag säga så jag kan förstå din tveksamhet av att bo i vindskydd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.