Ylletröjan är på

Ännu en tidig morgon för att hinna till kontoret i god tid innan alla möten började. Hann undan en hel del och när jag hade en kvart över, ringde jag upp en kollega och vi drack kaffe tillsammans. Det var så länge sedan det hände.

I morse var det var helt naturligt att klä mig i svarta byxor, skjorta och en tjock tröja i ull. Varmt och gott men så såg jag dagens datum. Lite märkligt ändå med vinterkläder så här sent i maj.

På lunchen pratade jag med en ung kollega om döden. Hennes mormor hade dött och vi kom att prata om både sorg, saknad men även att vi är så ovana att prata om död eftersom det inte händer så ofta. Vi fick i alla fall ett väldigt intressant och fint samtal.

Olika personalfrågor dominerar fortfarande min tid på jobbet samtidigt som jag börjar gå in allt mer i min nya roll. Det innebär fler möten på engelska och att jag behöver skriva fler dokument på engelska. Det är alltid lite trögt i början för mig, men vet att man snart kommer in i det. Jag har jobbat på engelska tidigare, så det är inget nytt. Men… tidigare har ingen haft engelska som modersmål och numera har jag kollegor i UK. Undrar hur de uppfattar hur vi talar. Funderar på om jag läsa några böcker på engelska för att snabba upp processen och snabbt komma in i språket.

Men först ska jag blir klar för dagen så att jag kan åka hem. Det här är nämligen bara en liten paus för att rensa hjärnan. Och nu är det dags att fortsätta vara flitig flicka.

5 tankar på “Ylletröjan är på

  1. Med tanke på att du har jobbat på engelska tidigare så kommer du garanterat snabbt in i det. Sedan är det absolut bra att läsa engelska böcker om man vill påskynda processen. Sedan nästan ett år tillbaka har vi en engelsktalande elev i vår klass. Syftet är självklart att han ska lära sig svenska men innan vi är där fullt ut har jag och min kollega fått prata engelska dagligen. Trots att jag undervisar i engelska så har mitt språk utvecklats mycket av dessa samtal.

  2. Det är så konstigt att vi är i slutet av maj och det är temperaturer som om det skulle vara höst … Jag vill så gärna ha värme nu, jag är så trött på detta kalla och blöta väder.

    • Längtan är stor. Enda fördelen med regn är att jag kan vara inne och skriva och läsa böcker. Men jag skulle hellre sitta på balkongen eller i en solstol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.