Älgsafari

Dagens första möte blev ett överraskande äventyr. Hade en avstämning via Teams med en medarbetare, när jag märker att han börjar blir stissig. Han reser sig, tar med dator och börjar prata fort. Det visar sig vara en älg i hans trädgård som han ville visa och jag fick se i ”direktsändning”. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Vilken rolig upplevelse!

Resten av dagens möten var tyvärr inte lika upplyftande men nu är jag vältränad i problemhantering av alla de slag. Jag är så tacksam för att jag har gedigen livserfarenhet och en trygghet i mig själv, när allt stormar omkring mig.

Hos mig har det regnat mest hela dagen. Var ute och köpte lunch hos min lokala asiatiska restaurang, en 200-meters promenad kändes lagom idag. Har pratat med flera kollegor som inte ens får ut sina hundar i regnet.

Nu måste jag skynda mig att jobba klart så att hinner får min bokstund i kväll. Jag läser/lyssnar ”Midnattsbiblioteket” av Matt Haig och jag älskar den boken. Jag lyssnar på den som ljudbok och det är så mysigt att vara i berättelsen.

11 tankar på “Älgsafari

   • Det förstår jag. Här har vi älgsafari på ett Älgland. Man åker tåg och får kvistar att mata älgarna med. Vi ska göra det med de minsta barnbarnen framöver, har gjort det en gång med de större.
    Jag har mött en älg ett par gånger. Det är inte så kul, de är stora!!!

   • Under en vandring där jag mötte en älg, försökte jag prata med den. Det gick inte så bra. Efter ett tag insåg jag att det var jag som var inkräktaren i hans skog och jag gick en omväg.

 1. Det var onekligen en spännande och annorlunda upplevelse under ett Teams-möte. Hos oss har några hundar dykt upp i bild men en älg slår onekligen det med hästlängder.
  Nu ösregnar det här men vi hann ta långrundan utan paraply i alla fall.

 2. Här finns det älgar i skogen som vi möter ibland när vi är ute och här har det oxå regnat hela dagen och våran lille Rufus får vi bära ut nästan varje gång när det regnar, han vill absolut inte gå ut😊

  • Det är visserligen bra med hundar med egen vilja men det låter lite tungt att behöva bära ut varje gång.
   Jag tänker att älgar antagligen märker mig först och gömmer sig. Det verkar inte vara intresserade av mitt sällskap.

   • Han väger bara 5 kg så det går bra, jo det är bra med egen vilja men bara ibland 😊 Älgarna här brukar alltid stå o glo på oss när vi upptäcker dom, sedan går vi fort därifrån dom är läskigt stora.

 3. Spännande med älgbesök mitt i mötet! Inte många som får uppleva en sån sak! 🙂
  regn, regn regn – och vägarna är underminerade på flera ställen … men nästa vecka ska det visst bli sommar 🙂

  • Väldigt annorlunda med älgar i möten men så roligt!
   Idag längtar jag till sommaren. Sitter på kontoret i tjock ylletröja, trots att det är slutet av maj. Det känns konstigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.