Jag är verkligen urdåligt på att göra matlådor. Jag ser det nu när jag behöver ha med mig matlåda varje dag. Jag har några få rätter som jag gör om och om och om igen. Jag har redan tröttnat. Min paradrätt – omelett – fungerar inte i matlåda. Jag behöver klura ut något klokt system för att få detta att fungera.
Några saker har jag testat: mathavre och matvete. Jag har haft det i sallad och som kall rätt. Mathavre går bort helt. Det luktar som att äta havregryngröt med sallad. Matvete går bättre men det är ingen favorit.
En annan notering är att jag skulle behöva en litet mellanmål till eftermiddagen. Detta gäller särskilt de dagar då jag har med mig sallad i matlådan. Jag hinner bli jättehungrig innan det är dags att gå hem.
Det är många rutiner som måste falla på plats.
Har ingen erfarenhet av matlådor, så inget tips. När Maken jobbade skift hade han matlådor, det var middagar som det blivit över av.
Jag är urdålig på matlagning men är väldigt bra på att fika. Men jag vill inte gärna visa upp min bristande kost för mina kollegor.
Du får ha rejält med till fika, så de bara ser det😇
Du har så goda råd!
Goda ja, men inte så nyttiga 😉
Man kan inte få allt 😉
Kycklingfilé kan tillagas på många sätt och fungerar bra tillsammans med en matigare sallad. Här blir middagens rester till matlådor så det innebär blandad kompott!
Tack för tips. Det är väl så att jag generellt sett behöver bli mer intresserad av matlagning.
Jag gör långpannor i ugn. Fisk, kyckling, köttfärs.
Fryser du in sedan eller äter du ”samma” matlåda hela veckan?
Sparar en eller två, fryser in resten