Klicka bort

Idag klickade jag bort en sk facebookvän. Det är snarare en bekant som var intressent i ett tidigare arbete. Personen är politiskt aktiv och det är förfärande att få en inblick i hur illa vissa sköter sin politiska kommunikation. Det har många gånger fått mig att undra över om det finns någon etik inom hens parti. Det är ständigt grova anklagelser, personangrepp istället för sakfrågor, hån och härskartekniker. Det avstår jag gärna ifrån i mitt flöde.

Min grundidé är att man ska respektera varandras åsikter. Jag tror dessutom på att reda ut konflikter, inte fly från dem. Att bara blockera ett ta bort vänner ser jag inte som någon lösning eftersom det inte löser själva problemet. Jag ser borttagandet av vänner som något som kan ske i enstaka fall. Däremot, om det blir återkommande finns troligen något att lära av sitt eget beteende, tänker jag. I detta fall har jag funderat över att ta en diskussion men de försök som är gjorda har inte lett någonstans. Nu vill jag inte ha något med personen att göra och vill absolut inte bli förknippad med hen som vän. Därav kändes bortklickande som ett bra beslut.

4 tankar på “Klicka bort

  1. Det finns ju många som lite då och då ”rensar” bland vänner på FB men det ägnar jag mig inte åt. Dels är jag ganska försiktig med vem jag är vän med, dels har mitt syfte aldrig varit att ha så många vänner som möjligt vilket verkar vara väldigt viktigt för en del. Men i samma situation hade jag också valt att plocka bort och blockera personen i fråga för vissa åsikter och förhållningssätt vill man inte förknippas med. Sedan löser det inte problemet men du slipper att bli inblandad. Jag försöker vara tolerant med det finns alltid en gräns. Här var gränsen nådd.

    • Det finns ju inget rätt eller fel. Man få hitta ett förhållningssätt som passar en själv. För mig betyder vän något, även på facebook så det är inget som har med antal att göra, precis som du skriver.

  2. Jag har också tagit bort person med sd-sympatier, vet inte om det var det din s k vän hade, men jag orkade helt enkelt inte läsa allt dravel som kom upp i mitt flöde.

    • Nej, det är nog det som stör mig. Personen tillhör ett sedan länge etablerat parti med rimligt partiprogram men personen är i ytterkant av åsikter. Tyvärr tycks det som att många inom politiken tycker att det är roligt med hårt ton och jargong. Inget som partiledarna står för men det rensar inte heller upp i leden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.