Adventskonsert med sing-a-long

Lockades av att gå på Adventskonsert med sing-a-long. Jag tyckte att det lät kul och lättsamt. Blev lite förvånad i kyrkdörren då frågade om jag behövde nothäfte. Jag var där en kvart innan start och då var det i stort sett fullt men jag hittade plats långt bak kyrkan. Kyrkan är relativt ny (kanske 5 år) och modern. Det är mycket betong, flyttbara stolar och längs väggarna runt hela kyrkan finns ”bänkar” i ek som ibland används om hyllor, dekoration men som man även kan sitta på. Nu vill man ju inte gärna sitta bakom altaret (men det händer) och jag hade i alla fall turen att sitta på plats där jag såg körerna.

Det var två körer, en vuxenkör och en barnkör. Vissa låtar sjöng de separat och några tillsammans. Ibland fick även publiken vara med (inte så ofta) och då visades texten på väggen. Några sånger vi sjunga med i helt och hållet och ledarna dirigerade. ”Välj stämma” uppmuntrade ledaren och jag insåg att det kanske var bäst om jag var tyst. Om jag skulle ha en chans skulle det behövas både tonarts- och oktavsänkningar i flera steg. Nja, sing-a-long var inget för amatörer som mig. I finalnumret fick alla som ville gå fram och ställa sig ”på scen”.

Ägnade mest tid till att studera folk. Den moderna kyrkan är relativt öppen, man kan gå och komma som man vill vilket folk också gör. Otroligt så många som behöver gå på toaletten, prata med varandra eller bara ut och röra på sig under den dryga timmen konserten varade. Själv hade jag mest roligt åt alla som fotograferade. Det var tydligt vilka som var föräldrar samt mor-och far-föräldrar till barnen i kören. En gubbe hade jag särskild koll på. Han ställde sig ofta upp för att fota och filma. Problemet var att han ställde sig framför den kamera som filmade hela konserten. Halva filmen är numera på mannens grå stickade tröja. Jag tror tyvärr att någon kommer att bli väldigt ledsen. Desto gladare var den lille kille som kom fram och visade att han tappat en tand.

Det blev således ingen lugn inledning på advent, men december är ju här ändå. Jag får helt enkelt besöka en ytterligare konsert för att hamna i adventsstämning.

Annons

1 tanke på “Adventskonsert med sing-a-long

  1. Pingback: Luciagospel | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.