Olika synsätt på vad som är ok

När man pluggar och gör grupparbeten är det tydligt att vi alla är olika och har olika synsätt. I våras skrev jag om hur besviken jag var när studiekompisar kopierade texter från internet och påstod att de skrivit dem själva. För mig är det inte ok och jag vill inte bli anklagad för plagiat. Den här veckan har jag tampats med en text som bitvis varit obegriplig. Tjejen verkar inte vara usel på svenska men texterna är det. Nu har jag fattat (äntligen) att hon googlar, hittar engelska texter som hon låter google översätta. Det förklarar alla märkliga ord och konstiga meningar. Det är verkligen inget fel på uppfinningsrikedomen. Men innehållsmässigt är det ytterst tveksamt.

Själv känner jag mig gammal och mossig som gör allt från grunden utan att fuska. Samtidigt tycker jag att det är jättejobbigt att skicka in texter som jag egentligen inte står för. Livets dilemman tar aldrig slut.

10 tankar på “Olika synsätt på vad som är ok

  1. Men så irriterande! Jag som är mån om att vara effektiv och göra ett seriöst arbete hade fått spader på sådana kursare. Kanske var det därför som jag trivdes bäst att jobba ensam. Visste på något vis att sakerna blev ordentligt gjorda…

    • Jag vet inte om jag göra rätt, när jag inte försöker visa min irritation för andra. Jag försöker snarare uppmuntra dem att tänka, visa på goda exempel mm. Men inombords blir jag stressad.

    • Jo visst är det så, det är ju det som gör mig så arg. I grupparbeten är det ju inte möjligt för mig att genomskåda de texter som andra levererar. Det ju mest tur att jag kommit på de här fallen. Troligen har jag blir lurad många gånger av mina vänner.

  2. Men vilken trist inställning. Så frustrerande att hamna mitt i andras fuskande. Och att ge sig in i sådana diskussioner, om rätt och fel, tar så mycket energi.

    • Det är jättesvårt att diskutera. Särskilt för oss som inte träffas fysiskt. Men jag ska be skola ta upp det som en del av utbildning. Det tror jag många skulle ha nytta av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.