Att muta sig själv

Läser ibland om hur föräldrar mutar sina barn. Jag mutar mig själv. Just nu vill inte kroppen sitta uppe och plugga så jag har alla möjliga trix för mig. Allt för att tvinga mig själv. Gör tre räkneövningar, sedan vila. Gör klart kapitlet och sedan kaffe. Om jag är klar med avsnitt ett före kl 14.30 får jag något gott till eftermiddagsfikat. Det fungerar ganska bra även om jag inser att det är en dålig vana.

Ibland undrar jag hur det skulle vara att vara en avslappnad typ, utan ambitioner eller prestationskrav. Kan inte riktigt se det framför mig.

6 tankar på “Att muta sig själv

  1. Jag har använt mig av samma koncept och det fungerade oftast väldigt bra så ibland är mutor faktiskt att rekommendera. Eller kanske ska man kalla det ”morot” i stället 😉

    • Morot låter ju trevligare. (tänker fortfarende på någon tecknad film med Bamse och Skalman som vann något travtävling genom att ha en morot framför hästen).

  2. Jag tänker inte på det som en dålig vana, utan s ett smart sätt att hjälpa hjärnan att ställa upp på det där långsiktiga målet som du har, men sil hjärnan har mycket svårare att hantera än de kortsiktiga lockelserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.