Semesterlogistik

Försöker få ihop en bra logistik i sommarens resor. Att planera är ett stort nöje för mig och nu ägnar jag lediga tider åt att kolla resvägar, hotell mm. Närmast är det resan till Halland som jag vill få till på ett bra sätt. Jag har insett att jag behöver ta bilen och att jag behöver planera för ett nattstopp på resan ner. Målet är en folkhögskola och kursen börjar på tidigt förmiddagen. Vilket väg ska jag ta och var ska jag ta övernattningen? Det finns många bra alternativ med det skiljer en hel del i pris. Jag vill ha lagom mys men inte alldeles för kostsamt eftersom det bara handlar om ett kortstopp. Det här är sådant jag älskar att fundera över. Det blir nästan som en tävling att hitta bästa resan.

Samma sak gäller hemresan. Jag skulle vilja åka via Eksjö. Jag har aldrig varit i Eksjö. Där finns Sveriges bästa (antar jag) bokhandel och jag vill gärna besöka den. Jag tänker att det kan passa fint är man reser i skrivandets anda och har varit på skrivkurs. Däremot vet jag inte vad mer som finns att uppleva i de trakterna.

Allt detta planerade är en viktigt del av resandet. Men jag får inte hålla på för länge efter som vissa hotell börjar bli fullbokad.

 

 

7 tankar på “Semesterlogistik

 1. Eksjö är ju lite av mina gamla hemtrakter. Skurugata naturreservat och Skuruhatt är ett tips, om du vill ha en naturupplevelse. Det ligger en dryg mil utanför stan. Andra tips är Eksjö museum och gamla stan, Lennarts konditori och ryttarstatyn på torget. Jag gillar det gamla vattentornet också, även om man bara kan se det från utsidan.

  Spontana infall är sällsynt för mig, samtidigt tycker jag att planering är svårt. Jag fastnar lätt i detaljer, och har svårt att sätta gränser. Det finns ju så mycket att se, om man orkar och vill. Lyckas man hitta en balans kan resan bli väldigt bra. Lycka till med planerandet och genomförandet!

  • Tack för jättebra tips! Jag är ganska bra på att planera men jag är även bra på att planera om. Kan nog inte kalla mig spontant men jag är trots allt öppen för nya idéer vilket gör att resor ändras under tiden.

 2. Även jag hänger upp mig lite på Eksjö. Det var där min mamma tillbringade så mycket tid på sjukhus när jag var barn.På den tiden fick inte barn besöka sina inlagda mammor utan mammorna fick lov att komma ut – när de var så pass friska att de kunde det. Annars fick de avstå. Min pappa och jag traskade runt bland trähusen i gamla stan och det finns många både roliga och fina bilder därifrån. Så Eksjö röstar jag för, trots sjukhus och frånvarande mamma. 😛

  Hoppas för övrigt att kursen, det vill säga målet med resan, blir givande!

  • Se där, intressant med olika kopplingar till Eksjö. Trist tid det var när de sjuka inte fick ta emot besök. Där har i alla fall utveckling gått framåt.

 3. Planeringen är en stor del av resans nöje så den biten ska man lägga lite tid på. Hoppas du hittar bra övernattning och att det blir Eksjö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.