Den osynlige mannen från Salem

IMG_1694(1)Förra veckan läste jag Christoffer Carlssons ”Den osynlige mannen från Salem. Det är en deckare som fick pris för bästa kriminalroman 2013. Det är den första bok jag läst av Carlsson och jag hade egentligen inga direkta förväntningar innan jag började läsa.

Det börjar med ett mord, en avstängd polisman stövlar in utredningen och sedan växer en historia fram som blandar nutid och polismannens ungdomstid. Relativt tidigt i historien anar man vad som ligger bakom och vem som är gärningsman och spänningen ligger snarare i att förstå drivkrafter bakom hatet.

Det är bra Stockholmsskildringar och bra beskrivningar av de olika tidsepokerna. Boken är lättläst men lämnar inte stora av tryck bakom sig. Har tyvärr redan glömt vissa delar av boken.

Har diskuterat boken i min bokcirkel och där var jag den som uppskattade boken mest. Ingen ogillade boken men vi hade förväntat oss mer. Kanske beror våra höga förväntningar på att boken är både omskriven och prisbelönt.

Jag är dock fortsatt nyfiken på Christoffer Carlssons författarskap och vill gärna läsa mer av honom. Hoppas att han fortsätter att skriva lång tid framöver, jag vill gärna följa hur han utvecklas.

6 tankar på “Den osynlige mannen från Salem

  1. Pingback: Den fallande detektiven | På Gång

  2. Pingback: Mästare, väktare, lögnare, vän | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.