Hälsans stig

P1010062När jag är i andra städer är promenader viktiga. Jag får se mycket genom att gå. För att få sköna promenader, följer jag gärna Hälsans stig där det är möjlig. Det är en rundslinga som är tydligt markerad och man vet säkert att man hittar rätt och kommer tillbaka dit man börjat. Det är lättpromenerat och ofta väl genomtänkt.

P1010057I söndags testade jag stigen i Visby och den blev en riktigt bra tur trots det trista vädret. Det var alla nyanser av grått och tidvis regn men det var ändå ljust. Delar av promenaden följer strandpromenaden. Att följa det brusande havet känns friskt och det finns en lyster även i det karga.

P1010084Sedan svänger stigen av och går lite längre in mot land bland annat genom skog. Den här skogen var för mig som en sagoskog. Att se grön murgröna mitt i vinter kändes magiskt. Det här var en stig jag inte skulle ha gott om det inte vore för uppmärkningen. Stigen följer en brant så det är en mäktig och dramatisk natur man får chansen att uppleva. Det sätter fart på fantasin.

P1010049(1)Underlaget varierade och det var blött, isigt, lerig och halt så jag fick verkligen se upp var jag satte fötterna. Därtill fick jag lära mig att det finns massor av taggiga buskar på Gotland. De såg inte så argsinta ut men och så de rev sönder mig.

För min del la jag även till den promenad runt ringmuren. Jag halkade fram på de gröna kullarna och tänkte på att det är många som har halkat fram på samma sätt genom tiderna. Men alla har inte haft förmånen att komma tillbaka till ett varmt hotellrum, lite fika och en skön eftermiddagsslummer.

6 tankar på “Hälsans stig

    • Jag är positivt överraskad över att vara här och kommer säkert att återkomma. Däremot ska jag kolla tidpunkten lite mer noggrant nästa gång då mycket är stäng bla pga renovering eller semester. Många restaurang- och butiksinnehavare tycks vilja vara lediga två veckor i februari.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.