Kaffe med musik

Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist är en lättsam roman om några pensionerade kvinnor i Brantevik. De har en syjunta tillsammans och vid ett tillfälle köper de lotter. En av damerna vinner, en bussresa till en julmarknad i Tyskland, och de reser tillsammans.

Det är med värme och humor som resans beskrivs med dess dråpligheter. Det händer små, vardagliga incidenter mest hela tiden. Egentligen inget stort eller dramatisk, utan precis som en resa kan vara, särskilt om man inte är resvan.

Jag uppskattar värmen i berättelsen och beskrivningen av den fina vänskapen. I övrigt händer det för lite för min smak. I mitt tycke är den beskrivningen precis på gränsen till lyteskomik. Å andra sidan, trots att jag tidigare förväntat mig mer av Brunk Holmqvist böcker, så fortsätter de att hamna i mitt hem av någon märklig anledning. Kanske ett sätt att försöka studera hur hon fångar läsarna.

6 tankar på “Kaffe med musik

    • Hon har definitivt något som gör att man vill läsa. Jag är nog inte målgruppen men läser ändå. Önskar god fortsättning på det nya året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.