Valrörelsen är igång

Tyvärr missade jag Expressens/DI:s partiledardebatt ikväll. Eftersom jag är intresserad av energifrågor är jag lite nyfiken på bakgrunden till KD:s nya utspel om elproduktion och kärnkraft. Gissar dock att det kommer en fortsättning snart.

Istället följer jag lokala debatter via Facebook. Usch, det är inte roligt. Det är generellt sett en mycket otrevlig ton och många gånger svårt att de sakfrågorna i den hårda retoriken. Det har ju bara börjat så jag känner mig lite orolig för tiden fram till valet. Demokratis ska inte vara så här smutsig.

En ljusglimt är dock att en person fått lämna den lokala styrelsen för sitt parti efter grova rasistiska uttalanden. Av någon, för mig orimlig, anledning får hen fortsätta kandidera till kommunfullmäktiga. Har dock svårt att se hur hen ska kunna få röster. Har faktiskt svår att se hur hen ska kunna genomföra en valrörelse. För oss med Facebook är hen ökänd och har blivit utslängd från den ena diskussionen och gruppen efter den andra. Hen är även ökänd i kommunfullmäktige, där hon suttit med för ett annat parti. Det är en röra. Ljusglimten är således inte att utesluta folk men att det faktiskt går att säga ifrån och utesluta folk som missköter sig och kränker andra. Nåja, en fortsättning lär följa även på denna fråga.

4 tankar på “Valrörelsen är igång

  1. Det jag ogillar starkt är människor som tar förgivet var mina partisympatier ligger – och när jag protesterar blir det ett himla hallå. Jag diskuterar gärna sakfrågor sakligt, inte känslomässigt.

    • Jag diskuterar ju främst sakfrågor och det är aldrig någon som sagt vad det tror att jag röstar på. Men visst kan det blir heta känslor när engagemanget växer.

  2. Tonen på Facebook när det gäller politiska frågor i allmänhet och flyktingar i synnerhet är inte rolig. Alla frågor måste kunna diskuteras på ett sakligt sätt utan påhopp! Hoppas att det ska bli en bra och konstruktiv valrörelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.