Händelser vid vatten

Händelser vid vatten av Kerstin Ekman är en roman som utspelar sig i Jämtland, mycket i väglöst land. Mycket utspelar sig i början av 70-talet men även 18 år senare då det visar sig att händelserna fortfarande påverkar bygd och människor. Det är en väldigt naturnära berättelse med många unika, ja säregna karaktärer att komma nära.

Här finns ett mord men jag skulle inte vilja kalla detta för en deckare. Det är annat som dominerar i berättelsen. Här finns människor med viljor, hemligheter och här finns oanade relationer. Här finns också många starka känslor och en hel del sex.

Boken är ca 590 sidor och innehåller alldeles för mycket kroppsvätskor för min smak. Det är två saker som kan få mig att avstå från att läsa. Nu lyssnade jag som radioföljetong med Rolf Lassgård som uppläsare. Den uppläsningen är makalöst bra. Man vill inte sluta lyssna. För närvarande är följetången i 5 delar på över 4 timmar men från 20 juli ska den finnas i 53 kortare delar. Jag rekommenderar denna lyssning, som är värd sin tid. Jag överväger att lyssna igen. Och i höst vill jag läsa mer av Kerstin Ekman.

 

6 tankar på “Händelser vid vatten

  1. Jag har läst boken men det var ingen läsning som gav direkt mersmak. Det var i och för sig länge sedan jag läste den så kanske skulle jag tycka annorlunda nu… Lyssna passar inte mig men husse tycker det är mycket givande.

    • Jag kan tycka att variation förgyller. Oftast vill jag läsa själv men ibland är det trevligt att lyssna. En fördel med lyssnandet är att jag kan göra annat samtidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.