Att hitta hem

En väninna beskrev om hur hon hitta hem. Hon har flyttar runt en del genom åren, och bott på i olika delar av landet. Nu är hon tillbaka i en stad där hon bott tidigare och upplever att hon hittat hem. En fin känsla.

Frågar mig själv om jag hittat hem. Svaret är nej. Där jag bor nu är inte den plats där jag vill bo resten av livet. Jag har inga planer på att flytta men har inget emot det heller. Jag kan tänka mig många olika platser. Men jag har inte bråttom. Jag bor bra och trivs och har tid att hitta något annat.

Varje sommar drömmer jag om trädgård. Då skulle jag gärna bo på en plats där jag kan få gå barfota, få ha en litet trädgårdsland och ha buskar och träd som jag ser växa. Vintertid drömmer jag om att bo i storstad med närhet till teatrar, bibliotek, caféer, museer mm. Jag drömmer även om an skrivarlya. Det vore fint att ha ett litet ställe för mitt skapande. Jag kanske borde köpa ett trisslott…

Mitt i alla dessa tankar, dyker det upp några ord från Svt:s program ”Kalles sex liv” som tog upp att hemma kanske inte behöver vara en specifik plats. Det där måste jag fundera vidare på.

Annons

7 tankar på “Att hitta hem

 1. Var tvungen att kolla på Kalles sex liv och tänkte att han tillhör den sorten som jag tycker synd om. En sån som letar som aldrig kommer att fylla hålet. Ett slags storstadsfenomen som ”lyckade” människor drabbades av. När man har allt men inget är bra. Och när ”alla andra” verkar vara mer levande.
  Programmet måste verkligen ligga i tiden.
  ”Gräv där du står” tycker jag fortfarande är ett bra talesätt

   • Jag var tvungen att blogga om honom. Jag tycker att han är ett hemskt ego som borde skämmas och inte använda mina licenspengar

   • Oj då. Jag ser honom mer som programledare för ett Svt program. Alla program om träning var otroligt inspirerande och har i alla fall gett nytta. I den nya serien ser jag dem som han besöker, som huvudpersoner. Men det är ju aldrig bra om programledaren hindrar oss att se det viktiga.

 2. haha… Nu måste jag kolla på ”Kalles sex liv”, ett program jag inte haft en tanke på att kolla in.

  Hemma för mig är där jag bor. Så har jag nog alltid tyckt förutom några få år (tre tror jag) då jag bodde i ett hus jag inte gillade. Har inte svårt att rota mig och trivas… Tror nog att det handlar en hel del om hur man trivs med livet!?

  Däremot, varje vår känner jag längtan efter just en trädgårdsplats där jag kan vara, odla litet. Men.. när jag tänker efter ordentligt så blir det ”nej tack”. Inser att jag ska inte skaffa mig sådant fler gånger i livet. Jag vill kunna vara rörlig, vara på bortaplan en månad om jag vill, inte ha ensamt ansvar för att sköta en trädgård. Hade jag varit yngre och haft gott om pengar så hade jag kanske tänkt annorlunda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.