Tågresor

Den här veckan har jag varit på resande fot. Redan i söndagsmorse steg jag upp tidigt för att ta mig till centralstationen. När jag bokade tänkte jag inte på problem med pendeltåg samt bytet till sommartid. Det kändes tungt att gå upp tidigt på söndagsmorgonen för att vara säker på att hinna i tid.

Tåget som tog mig till Åre tar drygt 7 timmar när man reser med dagtåg. Det är ganska gamla vagnar, ingen lyx men på vägen dit hade jag ett eget säte i första klass. Jag är fortfarande lite skeptisk till att sitta för nära många andra. I min vagn satt dessutom flera som var helt genomförkylda. De hostade och snörvlade konstant vilket inte var uppskattat. Det märktes att folk var irriterade men ingen kan ju säga något.

För hemresan hade jag bokat sovvagn men när jag kom loss tidigare, bokade jag om och fick en plats i andra klass. Återigen gamla vagnar och det var rejält trång. De flesta som reser till Åre har mycket packning och det var många skidor och brädor att vara rädd om.

Även om jag gillar tågresorna så är dessa i längsta lagen när det är så trångt. Det är svårt att sitta still med benen så länge, jag får nästan ont när jag inte får sträcka på dem. Jag brukar ta några rundor till bistron för kaffe men jag faktum är att SJs utbud inte är särskilt lockande och kaffet var knappt drickbar. Tur att jag hade med mig egen matsäck med mat och dryck!

Bra böcker och virkning får mina resor att gå fort. Men… denna gång hade jag inte med mig tillräckligt med garn, tog inte med allt som planerat. Det blir min lärdom till nästa resa; se til att ha med garn och godsaker som räcker länge!

Annons

4 tankar på “Tågresor

  1. Sara Byfors på FHM har sagt att ”Snuva, hosta och huvudvärk är inte skäl nog längre för att stanna hemma från jobbet och skolan”. Det rådet har väl sitt ursprung i att folk behövs på sina arbetsplatser så kanske tummar man lite från smittorisken där. Senast jag åkte buss satt en man bakom mig och han hostade exakt hela tiden och det lät inte som om han höll för munnen. Jag valde att byta plats. Kanske fånigt men jag kände inte för att ha någon som hostade mig i nacken hela tiden.

    • Jag kan förstå rekommendationen då många varit hemma vid minsta symptom och det lär ju inte behövas längre. Men sunt förnuft och eget omdöme gäller ju fortfarande och är man rejält sjuk så ska man inte jobba eller smitta andra. Det borde inte vara så klurigt att räkna ut, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.