Tappar förnuftet vid infarten?

Jag vill egentligen aldrig någonsin kalla andra för idiot, men i lördags var jag nära. Så klart inträffade det på en parkering vid en stormarknad. Chaufförer som för fram sina fordon som att det vore de enda, eller rättare sagt, att de är de ända som räknas och ska ha företräde före alla andra.

Det var svårt att få plats, åtminstone nära ingången, och det gjorde att jag tidigt så att många försökte ”komma före” för att få en ledig plats. Några drog upp farten på ett otrevligt sätt där många, både vuxna och barn, rör sig. Andra passade på att göra galen omkörning och någon annan bilist gjorde misstaget att var artig och släppa fram gående. Det var väldigt blött men vissa bilister hade inga problem med att stänka ner andra, onödigt mycket.

En bil tyckte att det vara en bra idé att använda gångbanan för att gena och komma före andra. Det resulterade i att hen blockerade hela vägen, så att ingen kom varken framåt eller bakåt på parkeringen, det stod helt still. Och någonstans här vara jag nära att betrakta denne medmänniska som en idiot.

Några djupa andetag senare försökte jag se om den hände något vid infarten. Finns det något gupp som gör att alla tappar helt sans och förnuft när de kör in på parkeringen. Eller lämnade de omdömet hemma. För det kan väl inte vara så illa att dessa bilister kör lika illa över allt.

Annons

2 tankar på “Tappar förnuftet vid infarten?

  1. Vissa personer verkar ibland helt tappa omdömet när de sätter sig bakom ratten. Varför inte samarbeta och visa hänsyn i stället. Det borde gagna alla tänker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.