Skrivdilemma

Att läsa mycket är en el av att utveckla sitt eget skrivande. Jag lär mig av både det jag gillar och det jag inte gillar. Ibland missar jag själva historien eftersom jag tittar så mycket på hur boken är komponerad och skriven.

Nu har jag börjat läsa en del böcker med liknande ämnen som det jag vill skriva om. Det har visat sig vara både på gott och ont. Visst lär jag mig mycket men det kan även känns svårt att hitta sin egen unika vinkel. Det kan kännas som att någon redan skrivit delar av det man vill skriva. Samtidigt så är det ju så, de som skriver om kärlek och vänskap är ju knappast den första som gör det. Och så är det med många teman.

Det är på sätt och vis en konst, som kräver teknik, att hitta hur man läser och tar till sig fakta utan att ta andras idéer eller låta sig nedslås av att andra skrivit om samma ämne tidigare. Jag behöver helt enkelt träna mer på det. Det lät ju enkel men är svårare än man kan tro. Och då gissar jag att svaret är att träna än mer.

Annons

3 tankar på “Skrivdilemma

  1. Alla genrer har ju sina särdrag så likheter kommer självklart att finnas men bevisligen går det ända att hitta nya infallsvinklar. Vad för ämne tänker du dig nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.