Storstadssnärta

En gång i tiden blev jag kallad ”Stortstadssnärta” av en yngre kollega. Han hade sitt ursprung i mellersta Norrland. Idag kände jag mig nästa som en sådan då jag fördåligt klädd gick utan pannlampa på en vintrig väg utan belysning i beckmörkret.

Dagen har varit stressig och jag hann varken frukost efter lunch. Hade några minuter innan jag skulle med ett tåg och köpte mig en kaffe och en macka. Möten, telefonsamtal och annat gjorde att jag bara hann få i mig hälften innan jag skyndade mot ett tåg. Som jag missade.

Ett senare tåg, betydligt senare buss och sedan gå de sista två kilometrarna. Det var sen eftermiddag och hade redan blivit mörkt. Jag hade reflexer men hade gärna haft fler. En annan medresenär hade pannlampa och täckkjol med reflex och det borde ju jag också haft.

Min kappa var bra men eftersom jag hade varit på ett viktigt möte så hade jag snyggkängor och klänning på mig. Japp, jag kände mig verkligen som en stortstadssnärta där jag halkade fram i mörkret. Kändes otroligt skönt när jag kom fram till skolan där jag ska vara i helgen.

Missat tåg ledde även till missad middag. Turligt nog finns det änglar maskerade till människor och matsalspersonal på skolan hade ställt undan en mugg soppa till mig som min fantastiska snälla lärare hämtade. Jag är så tacksam.

Nu är kvällens lektion klar och jag ska sätta på mig min pyjamas och krypa ner under täcket. Det har varit en tröttande vecka och en tröttande dag, mentalt, och jag vill vara pigg i morgon. Virkningen ligger kvar hemma så nu får jag vila på annat sätt. Det lär inte vara så svårt för en storstadssnärta mitt ute på mörkaste landsbygden.

Annons

6 tankar på “Storstadssnärta

  1. Ja, ibland passar man in på vissa tillmälen. Lite tvärtom när Makens ena bror stod i kön på sjukhuscafeterian. Han beställde en ostfralla i kassan. (Då hörde ju Maken att det var hans bror. ) Personalen svarade att ”det får du ta själv där borta. ”Varpå Maken säger från sin plats ganska nära kassan: ”Det är inte så lätt när man kommer från landet”. Då såg brorsan honom och de skrattade gott.
    Hoppas du får en fin, avkopplande helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.