Prisökning

Var lite stressad igår när jag var ute och fixade ärenden. Kom inte ihåg om jag hade strumpbyxor hemma och tänkte köpa några extra par, bra att ha. Jag brukar köpa en lite tjockare kvalitet som täcker och håller bra. Jag köper inte jättedyra varianter utan har hittat en modell på Lindex som passar mig utmärkt. Förra året kostade en förpackning med två par 89 kr, då hade de nyligen ökat från 79 kr. Idag kostar exakt samma förpackning 179 kr. Jodå, det sitter en ny prislapp över den gamla.

Jag fattar en del av prisökningarna men den här kan jag verkligen inte förklara. Samma butik har ju byxor för 399 kr och numera börjar jag förstå de som har tights under klänningen; varmare, skönare och betydligt mer kostnadseffektivt.

Som ni anar blev det inga nya strumpbyxor. Istället har jag ägnat en stund åt att leta fram alla tänkbara varianter som finns här hemma. Måtte de hålla hela vintern. Annars får jag nog bli en jeansbrud. Det vore ju ett intressant byte av stil.

PS. Jag vet att jag skrivet om ämnet tidigare. Jag är inte galen – bara så chockad.

Annons

7 tankar på “Prisökning

  1. Jag förstår helt din reaktion. Att vissa varor har ökat i pris finns det godtagbara förklaringar till men vissa ökningar framstår i mina ögon som helt orimliga.
    För ett tag sedan reagerade Riksbanken över att prisökningarna är mycket högre i Sverige än jämfört med i Norge och Danmark. Den reaktionen säger en del tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.