Lördagstankar

Det är lördag, förmiddag och sitter med kaffekoppen och tänker. Det har varit en hisnande vecka på många sätt och nu är det hög tid att varva ner.

Vädret har styrt en del denna vecka. I början av veckan var det så mycket snö att det var svårt att ta sig fram. Jag har suttit och jobbat hemifrån. Redan i mitten av veckan började det töa bort men en snöhögar finns kvar. Och tydligen lite spårproblem. Igår när jag skulle ta morgontåget till jobbet trodde jag att SL skämtade med oss. Nästa tåg 16.03 och klockan var ju bara lite efter åtta på morgonen. Efter visst detektivarbete visade det sig att södergående tåg inte stannade vid vissa stationen. Däremot gick tåget norrut och genom att åka med ett antal stationer, kunde jag byta och sedan söderut igen och då bara passera min station. Så till slut kom jag fram.

Måndagens bokcirkel blev inställt pga vädret men ett författarsamtal har jag hunnit med. Två olika tider för ansiktsbehandling har blivit inställda men jag har i alla fall lyckats få en tid hos frissan och blivit klippt. Det känns bra.

Men det finns annat som skaver som jag inte kan skriva så mycket om här. I går tog jag i alla fall mod till mig och hade ett väldigt jobbigt, men nödvändigt samtal. Det var inte alls roligt, rejält påfrestande men ändå skönt efteråt. Jag vet inte om det kommer att påverka situationen men jag har i alla stått upp för mig själv och det är jag glad för. Det är mycket som lättat efter det samtalet.

Igår eftermiddag, efter samtalet, var jag ledig. Det var välbehövligt och jag var inne i city. Galet mycket folk som shoppade och gjorde ”Black- Friday-fynd”. När jag satt och fikade fick jag ett telefonsamtal. Förstod direkt att det inte är bra när en medarbetare ringer efter 17 på en fredagskväll. Inga glada nyheter utan ännu ett svårt dilemma att hantera.

Jag är glad att jag börjar ta hand om mig bättre; läser, virkar, går på föreläsningar och teater. Det behövs när det är så mycket annat som tynger.

Annons

2 tankar på “Lördagstankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.