Blandad röra

Det händer så mycket i livet att jag varken hinner läsa eller skriva bloggtexter. En del är positivt men tyvärr är det mycket negativt och trist just nu. Allt måste hanteras.

Väntan på frukost

Det positiva den här veckan är att jag både varit på ett författarsamtal där Björn Wiman berättade om sin senaste bok och kommit med i en ny bokcirkel. Jag är även varit i Luleå och tog nattåget dit. Jag tycker att det är så bra med tåget, mysigt. Denna gång blev det två kvällar/nätter på tåget och ett på hotell. Jag reser i första klass och får äta frukost på hotell när jag kommer fram med tåget och det är mysigt. Nackdel är möjligen att tågen kommer fram tidigt, – och innan beräknad ankomsttid – vilket innebär att jag behöver går tidigt. Vi kom fram till Stockholm redan 06.20 och då behövde jag förstås vara påklädd och färdigpackad för att hoppa av. Men frukosten öppnade först kl.7. En tröttsam väntan.

Virkning på tåg

Att vara på resande fot innebär att jag inte hinner med lika mycket hemma. Det har jag försökt ta igen i helgen men jag har inte riktigt den orken. Helgen är tid för återhämtning och den får jag inte miss. Jag känner stor tacksamhet att jag hittat virkningen, den hjälper mig mycket. Och det är bra att vara nybörjare – de enkla mönstren, repetitiva, blir nästan meditativa. Härligt!

Luleå erbjöd kyla men knappt någon snö. Den verkar vara i södra Sverige. Jag skrattade åt min egen dumhet då jag hade kängor på fötterna när jag var i norr, men bytte till lågskor när jag kom hem. Det var ett dumt byte, det insåg jag när snön kom.

Lördagen blev lugn när jag väl kom hem. Åke till bibblan för att låna böcker och sedan bjöd jag mig själv på fika. Jag har upptäckt att jag numera sällan väljer bulle eller bakelse (lördagsgodis) utan hellre en macka. Det är bara på helgen jag får fikabröd och det blir allt mer sällan. Tänker att det kanske ändras nu när vi närmar oss advent. Saffransbullar är ju gott.

Lördagsfikat efter besök på bibblan
Annons

5 tankar på “Blandad röra

  1. Så skönt att du har virkningen som ger en viss avkoppling och balans i tillvaron för den behövs. En god smörgås uppskattar jag minst liga mycket som en kaka. Just saffransbröd är en favorit så jag tror det är hög tid att baka något sådant nu.
    ”Fredagsklubben” ligger här hemma också och väntar på att börja läsas.

    • Jag har flera böcker med koppling till Hilma av Klint som väntar. Hade tänkt se filmen om henne idag men avstår nog att ta mig in till stan eftersom de varnar för snön (vill ju kunna ta mig hem ikväll).

  2. Bra där med virkningen!
    En god macka är aldrig fel.
    Fredagsklubben har jag inte läst, Orm och stege är däremot både läst och lämnad. Tack för tipset, uppskattade den mycket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.