Havregrynsgröt

Har en ambition att försöka lära mig att äta frukost. Och dessutom laga frukost. Därför har jag bestämt att laga havregrynsgröt varje morgon. Det är ganska okej och går tillräckligt fort. Som det är nu, har jag sylt på men egentligen skulle jag vilja ha olika sorters färsk frukt på. Det är dock inte aktuellt på morgonkvisten.

Idag var det en riktig måndagsmorgon. Något gick fel och det var gröt i hela köket. Jag försökte rädda situationen men det gick inte helt lätt. Helt plötsligt var det gröt på underklänning och lite annat som jag inte vill skriva om.

Jag blev så försenat att jag inte hann till jobbet inför första mötet. Lite märklig ursäkt men jag noterade att alla småbarnsföräldrar log med igenkänning. Det där med att få till en perfekt gröt är tydligen svårare än man kan tro.

Annons

4 tankar på “Havregrynsgröt

  1. Havregrynsgröt är gott. När man hade spis med vanliga plattor var det enkelt. Låta den koka upp, röra om, stänga av plattan så gick den klart på eftervärmen.
    Många gör ju i ugnen.

  2. Som det kan gå! Havregrynsgröt är en bra frukost tycker jag. Jag väljer alltid Gyllenhammars fiber som jag tycker är klart bäst, men självklart är det en smaksak. Själv tillagar jag alltid gröten i mikron och det blir perfekt varje gång. Här blir det oftast äpplemos till.

    • Aha, har inte tänkt på att olika varumärken har olika kvalitet men så är det förstås. Älskar äpplen men kan verkligen inte få ner äppelmos. Vet inte varför men det går verkligen inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.