Slugger

Slugger” av Torbjörn Flygt är en roman, om en man som blivit medelålders och har anledning att reflektera över åren. Det är den tredje, fristående delen om en man, hans familj och hur samhället förändras. Den första delen ”Underdog” kom ut 2001, den andre ”Outsider” kom ut 2011 och nu har vi en tredje del.

Den här tredje delen har samma typ av språk, samma berättarteknik och samma förmåga att stanna i situationer. Nutid blandas med återblickar och vi får även en del referenser till tidigare böcker. Den här delen är dock längre än de tidigare. Möjligen lite väl lång. Å ena sidan är de långa utläggningarna en del av charmen men här är de väldigt långa. Samtidigt är de bra. Känslor beskrivs på ett enastående sätt, och även hur irrationellt man kan agera ibland. Sorg och saknar gestaltas på ett väldigt fint sätt, tycker jag.

Det finns delar i den här boken som är så otroligt bra, mycket bättre än de tidigare. Helhetsmässigt tycker jag dock inte att den är lika stark. Jag skulle inte rekommendera att läsa denna helt fristående. Själv har jag lyssnat på alla tre böckerna i författarens uppläsning, och det har varit en ren fröjd.

Annons

4 tankar på “Slugger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.