Svenskt kaffe på hotellet

För några veckor sedan var jag i Luleå. Inget av de hotell jag besökte hade, enligt mig, gott kaffe. Knappt ens drickbart. På kontoret var de förstås vanligt jobb-kaffe som jag är van vid men jag vill ju även ha jättegott kaffe.

Under dagarna i UK kom jag på mig själv med att längta hem till gott kaffe. Var jag än fick kaffe så var det blaskigt. Min kollega, som jobbar på kontoret jag besökte, hade faktiskt med sig eget kaffe och pressobryggare. Han är en cool typ som alltid går sin egen väg. Det ska nog även jag göra.

Samtidigt så trivs jag inte alls i rollen att vara så kräsen när det gäller kaffet. Jag dricker ju i princip allt kaffe, men jag vill verkligen ha gott kaffe. Inte så att jag frågar efter ”svenskt kaffe på hotellet” men önskar mig gott. Jag känner mig jättedum när jag kommenterar kaffet. Men ändå, lite gott kaffe är väl inte för mycket att begära.

Annons

12 tankar på “Svenskt kaffe på hotellet

  1. Nej, gott kaffe gör gott för själen. Sen är det en smaksak vad man tycker är gott. Jag vill ha Zoegas, vanligt bryggkaffe med en skvätt mjölk. Är inte särskilt imponerad av kaffet från dyra maskiner.

  2. Jag är verkligen ingen inbiten kaffedrickare utan föredrar te. Kaffet utomlands motsvarar sällan det svenska men det tar jag med fattning. Det är ju deras ideal och det vill jag inte ändra på. Husse har en kaffemaskin som verkligen levererar och den kostade inte multum. Smaken är som baken helt enkelt.

    • Jag lägger ingen värdering i andras ideal eller smak däremot uppskattar jag ett bra utbud med olika kvaliteteter för olika smaker. Jag tror att det är svårt att gå tillbaka till sämre kvalitet när man vant sig vid bättre. Vi har en bra utbud i Sverige men olika kvaliteter och sorter. Det finns även i UK då min kollega är ett bra exempel på att inte alla engelsmän uppskattar det tunnar kaffet utan vill ha mer styrka. Men det kaffet jag fick var verkligen av sämre kvalitet och få väcks längtan efter riktigt gott kaffe. Och självklart – är man tedrickare har kaffekvaliteten ingen betydelse.

      • Visst har vi ett mycket bra utbud av kaffe i Sverige och det gäller även teer. Det känns lika tråkigt när det bara erbjuds den billigaste sortens påste vilket kan hända. Då uppskattar jag bättre när det finns te i lösvikt och tekula att tillgå. När jag dricker kaffe vill jag ha ett med styrka för annars kan jag lika gärna avstå. Förmodligen inte lika lätt för en inbiten kaffedrickare att göra det utan man har sina vanor.

  3. Nej det är verkligen inte för mycket begärt att få gott kaffe, det ska vara styrka. Jag dricker det hett och svart. Kaffe som är blaskigt kan verkligen förstöra en fin stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.