Maskor

Ikväll var första kvällen på den nybörjarkurs i virkning som jag ska gå under början av hösten. Vi var sju förväntansfulla elever och en väldigt bra lärare. Det här kommer att bli trevliga tisdagskvällar. Vi fick redan en hel del kunskap, roliga övningar och massor av inspiration.

Under kvällen hann vi lära oss flera olika maskor. Med dem kommer vi långt men vi har förstå mycket mer att lära. Vi testade även olika virknålar och olika garner och det kändes lekfullt. Naturligtvis kommer det att krävas träning att få en jämnhet i hårdheten i maskorna och att få raka kanter men jag tycker att det kändes ganska naturligt, det ska nog gå att lära sig ganska snabbt.

Efter tre intensiva timmar var vi alla väldigt trötta. Nästa gång ska vi har med oss mer av sötsaker för att ge energi. Å andra sidan gick tiden fort, jag märkte aldrig när mörkret föll.

Vi kommer att träffas varannan veckan och sedan en avslutande gång då vi ska dra igång vårt eget virkprojekt. Jag vet faktiskt inte vad jag vill göra men det är ju gott om tid att fundera.

Annons

8 tankar på “Maskor

    • Tålamod är ordet. Jag sitter nu på kvällarna och tränar. Tycker att det går ganska bra men vips så har det blir lösare, hårdare, ett varv har oavsiktligt blir bredare eller smalare. Så svårt med raka kanter. Det var jag inte lika noggrann med som ung. Nu sitter jag och pillar och repar upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.