Ledig fredag

Så glad att jag hade möjlighet att ta en semesterdag och få lite extra ledigt. Började min lediga dag med sovmorgon. Jag behövde få sova ut, låta kroppen själv få bestämma och det var skönt. Visserligen sov jag inte jättebra men jag kände ingen stress att går upp. Efter en ganska lugnt förmiddag med en del läsning, for jag in till stan för att fixa med en del inköp.

I går fick jag, av någon outgrundlig anledning, ett infall och anmälde mig till en kurs i att lära mig virka. Den börjar på tisdag och jag fick idag klura ut var man kan köpa virknålar. Det finns faktiskt några butiker kvar och jag köpte även lite garn för att kunna testa på. Jag kan typ ingenting trots att jag som ung möjligen kunde virka en grytlapp. Ska i alla fall bli kul att testa om det är möjligt att lära sig. Jag tänker mig att det kan vara lite rogivande att sitta med virknål och garn. Vi får väl se om jag har någon talang för det.

For även till ett av mina favoritcaféer och kunde njuta av väldigt gott kaffe och en bra bok. Det är rogivande för mig. Åkte sedan hem så att jag var hemma i god tid inför kvällens partiledardebatt. Jag hann till och med lyssna på ”Spanarna i P1” för den riktiga fredagskänslan.

Just nu lyssnar jag på Svt:s partiledardebatt. Jag som har lyssnat på väldigt många debatter, har hört det mest, flera gånger. Jag börjar kunna varje argument och varje exempel. Och förstås är det så. Det vore ju förstås konstigt om de tyckte något annat idag. Nu ska jag i alla fall lyssna klart och sedan börjar det bli dags för mig att bestämma mig för vad jag själv ska rösta på. Mindre än två dygn kvar.

Annons

6 tankar på “Ledig fredag

 1. Skön dag! Det blir spännande framöver att läsa hur det går med din virkning. Jag hade aldrig haft tålamod. Mamma däremot har alltid både virkat, stickat och broderat.
  Ha en skön lördag!

 2. Vilken behaglig och trevlig fredag det blev!
  Så kul med kursen i virkning. Att virka ligger i tiden nu. Själv kan jag sticka men just virkningen lärde jag mig aldrig men skulle faktiskt vilja kunna det.

  Önskar en lika behaglig lördag!

  • Så glad för min lediga dag.
   Det positiva med att hantverk som virkning och stickning har kommit tillbaka är att det finns mycket material: fantastiska garner, ergonomiska virknålar och roliga mönster. Jag vill inte virka dukar utan snarare handledsvärmare, en apa eller kanske något praktiskt jag kan använda.

   • Det håller jag med och numera finns det jättemånga roliga och praktiska saker att virka. Just virkade dukar är inte min grej alls men det är självklart en smaksak.

   • Visst är det så. Inte heller jag lägger någon värdering i virkande dukar men det är väldigt långt ifrån mig så jag vill inte ge sken av att det är min stil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.