Sigtunavistelse

För mig är Sigtuna en plats som jag gärna åker till för att få vara i ett lugn, få tänka och reflektera. Eftersom jag behövde fatta ett ganska viktigt beslut, så bestämde jag mig för att åka till Sigtuna för några dagar. Jag bodde på Sigtuna Stadshotell som är ett jättefint hotell med fin service och väldigt god mat. Jag har fått några riktigt fina dagar.

Det är som högsommar igen, det har varit väldigt varmt. Jag fick leta mig till skuggiga platser. Det är så vackert vid Mälaren. Jag promenerade lite kort, hittade en plats och bytte när jag kände för det. Så ljuvligt att få ha tid att njuta av allt det vackra.

Sigtuna har mycket av historik. Här finns kyrkoruiner, kyrkor, runstenar och många gamla hus. Det är lätt att känna sig nära historien, jag tänker på alla som genom århundranden suttit på samma platser och tänkt.

På kvällarna åt jag middag i hotellets restaurang. Det var förrätt, huvudrätt och efterrätt och det var makalöst gott. De har inte jättemånga rätter att välja på med det är hög kvalitet, väldigt välkomponerat och spännande smakupplevelser. Är man intresserad av mat så rekommenderar jag verkligen ett besök. Allt överträffade mina förväntningar.

Vanligtvis brukar jag inte vilja bo på denna typ av finare hotell men hit vill jag gärna återkomma. Det var litet, mysigt och personligt. Det var lätt och trevligt att prata med alla i personalen och jag kände mig väl omhändertagen.

Beslutet som jag behövde tänka igenom är nu fattat och det känns väldigt bra.

11 tankar på “Sigtunavistelse

  1. Själv har jag aldrig varit i Sigtuna men däremot bara hört gott om staden och skulle gärna åka dit. Kan kanske bli ett besök vid nästa tur till huvudstaden. Det lät som njutbara och behaglig dagar och förhoppningsvis är beslutet fattat nu.

  2. Det enda jag vet om Sigtuna är att där fanns en internatskola för pojkar på sjuttiotalet. Jag hade en brevvän som bodde där.
    Skönt att hitta sina ”pärlor ”

    • Det finns absolut en internatskola. Den är känd eftersom kungen gick där. Men det finns så mycket mer. Sigtuna stiftelsen är fantastisk, runstenar, ruiner och den äldsta gatan. Sigtuna är vår äldsta stad (eller en av flera) och även om mycket är förändrat så finns minnen kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.