Skåneleden, SL3, etapp 10

Delled 3 på Skåneleden, Ås till Ås, går från Åstorp till Brösarp och är uppdelad på 14 etapper. Etapp 10 går mellan Bjeveröd och Ekeröd med möjlighet att gå via Fulltofta Naturcentrum. Jag har tidigare gått Bjeveröd-Fulltofta och därav begav jag mig ut på en vandring som började vid Ekeröd och gick mot Fulltofta. Det går alldeles utmärkt att välja riktning själv.

Jag tog SkåneExpressen 1 som stannar vid hållplatsen Ekeröd. Bussen går mellan Malmö och Kristianstad så det är verkligen lätt att ta sig dit. Det är någon kilometer att gå till lägerplatsen Ekeröd som är start/slut på etappen. Där finns en hel okej vindskydd och gott om ved. Sedan vidtog en härlig vandring, mycket i bokskog, små stigar och grusvägar. Alldeles vid Ekeröd var det dock svårframkomligt pga många fallna träd. Det såg väldigt färskt ut och jag var osäker på om det var tryggt eller ej. Men det var inga problem att hitta alternativa vägar.

Ju närmre man kommer Fulltofta, desto mer välvårdat och med informationsskyltar där man passerar något intressant. Jag passerade även ett gravfält från järnåldern men tyvärr har jag inte så mycket kunskap om det, så det blev mest en plats att titta på.

Det var en jättefin vandring, avkopplande och skön. Väl framme i Fulltofta tittade jag på utställningen och åt en väldigt god vegetarisk burgare och drack rabarberdryck till. Eftersom det var helg, gick en buss direkt från Fulltofta antingen till Hörby eller Höör. Annars får man gå en kilometer ut mot en större väg för att ta bussen därifrån. Busstider måste kollas innan man ger sig ut.

Jag återkommer gärna till Fulltofta. Det har flera fina vandringsrundor där som jag gärna vill gå.

4 tankar på “Skåneleden, SL3, etapp 10

  1. Så fint det låter. På bilderna ser det ut som att du haft bra väder också.
    Du skrev i ett tidigare inlägg om Sommarkortet. Det är verkligen en bra grej Skånetrafiken har.
    Ha en fin torsdag!

    • Den dagen jag var ute var det sol och kanske 18 grader. Vinden var sval så jag frös. Jag fick ta fram allt jag hade i ryggsäcken och fira runt kroppen. Hade packat för dåligt denna gång men det löste sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.