Hostmedicin

Under de senaste veckorna har jag testat ett antal hostmediciner och jag har googlat på en hel del huskurer. Det finns en del råd, vissa bättre än andra. Och så finns det tips som helt saknar grund men som ändå lever vidare.

Jag har testat; receptfria hostmediciner från apoteket, sura juicer, söta juicer, saft, fjällfil, glass, vatten med och ytan kolsyra och prosecco. Och min egen slutsats är att vatten är bäst. När jag googlat ser jag att många rekommenderar just att dricka mycket och vatten fungerar alldeles utmärkt. För mig är det fil och glass som gör hostan värre. Det finns de (Arla) som säger att det inte finns forskning som stödjer att mjölk bildar slem. Så kanske det är men jag är uppenbarligen inte ensam om att känna så. Då är det ett lätt beslut att avstå.

Så för mig är det vatten som gäller. För att pigga upp mig kompletterar jag med juicer med ingefära och andra nyttigheter. Med tanke på literpriset för apotekens hostmediciner, så lär det vara billigare med prosecco, och det verkar fungera precis lika dåligt. Nu avstår jag båda men om jag blir sjuk igen så vet jag hur jag ska göra.

Man lära sig nya saker varje dag. Nu gäller det att komma ihåg vad jag lärt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.