Skåneleden, SL 5, etapp 17

I våras kom en nyhet på Skåneledens hemsida om att fler etapper är på gång i Malmötrakten och invigning ska ske i år. Någon invigning har ännu inte skett men ett tränat öga kan se skyltar i Malmö och det var förstås inte möjligt att motstå att gå sträckan. Jag gick Malmö – Limhamn som jag tror ska heta etapp 17.

Jag utgick från Centralen och hittade snart vad jag tror är startpunkten. Sedan var det bara att leda markeringar. Faktum är att man kan ana var man ska gå men i området i Västra hamnen gick jag bet. Dels var det ett byggarbete som gjorde att jag inte kunde gå som planerat, dels så saknas markeringar vissa delar. Men jag fick se mycket ändå så det gick bra. Möjligen fick jag se lite mer och det gör ju inget.

Jag följde gångvägar vid Ribersborg. Vissa delar går på stranden men eftersom det var 33 grader varmt när jag gick, så letar jag mig till skugga och gick parallellt med leden. När jag närmade mig Limhamn så fanns en grön kil som jag inte sett tidigare och sedan fortsatte jag att följa vattnet.

Om det hade varit lite svalare, hade jag gärna fortsatt ner till Klagshamn men i hettan var det inte möjligt. Det får bli en annan gång. Och vem vet, då kanske etappen är invigd och skyltar uppsatta!

4 tankar på “Skåneleden, SL 5, etapp 17

  1. Även om jag är uppvuxen i Malmö och hittar bra men i Västra hamnen är jag inte helt hemma. Staden har förändrats väldigt mycket där på ganska så kort tid. Tur du kunde söka skugga för 33 grader är i varmaste laget vid vandring…

    • En del av vandringen är ju att få uppleva platser man annars inte hade sett. Men 33 grader är alldeles för varmt. Jag brukar dra gränsen vid 28. Nu var det ju en kortare sträcka och jag kunde ha med mig mycket vatten och det var nära till bussen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.