Vingården för vilda drömmar

Vingården för vilda drömmar av Caroline Säfstrand är en feelgoodroman om att hitta sig själv. Den utspelar sig i Arild i nordvästra Skåne där en man har en vingård. Han bor på gården med sin farfar och de har en färgstark granne som delar mycket av deras liv. En kvinna bestämmer sig för att lämna Stockholm, låter slumpen välja tåg och hamnar mot Helsingborg. Under resan ser hon en annons där hon kan hyra boende och tar sig till Arild och vingården. Parallellt med allt detta finns även en ensam kvinna som lever ett avskild liv i Helsingborg.

Det är ett bra driv i berättelsen. Historien berättas från olika perspektiv och det är alltid tydligt vad som avses. Miljöbeskrivningarna är vackra, karaktärerna är varma och man anar vilka sorger som döljer sig. Tyvärr blir det inte särskilt djup, det är lite för många parallella historier för det. Och mycket löser sig av slump dvs det görs inte mycket till aktivt arbete för att hitta sig själv. Det blir mer av kärlekshistoria än feelgood.

Jag gillade Säfstrands första böcker och blir alltid glad när det kommer en ny en de senaste gångerna har jag blivit allt mer besviken. Det blir allt mer lättsamma och mindre intressanta. Men som sagt, de har ett driv och går fint att läsa som kärlekshistoria.

6 tankar på “Vingården för vilda drömmar

  1. Jag började läsa Säfstrand först med Skrivklubben och tyckte den var en fullpoängare. Den här gillade jag också. Hon har intressanta karaktärer. Ska lyssna på hennes senaste nån gång nu i augusti tänkte jag.

  2. Jag tycker hennes böcker brukar vara lättsamt och trevlig läsning för stunden. Har reserverat hennes senaste ”Sanningen om ostrondykerskan” men lär få vänta länge på den.

    • Det kan jag förstå, hon har hittat det där med drivet, det som fångar läsare och det ju väldigt lättsmält. Jag trodde att hon skulle utvecklas sitt författarskap mer, kanske åt ett annat håll men nu verkar det vara högproduktion som gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.