Under en ullpläd

Hade en svag aning i lördagskväll om att något inte var på topp. Eftersom jag skulle resa morgonen därpå, tolkade jag det som resfeber. På natten till söndagen vaknade jag dock, trodde jag svalt en rasp eller en kaktus, något som rev något hemskt i halsen. Försökte somna om. Tiden var dock knapp eftersom jag hade en tågtid på morgonkvisten, så jag fick snabbt komma till beslut. En fin chans att träna mindfulness. Antingen resa som planerat och boka in hotellnätter, eller skjuta på resan. Jag valde det senare, bokade om till senare i veckan och tänkte att jag hinner bli frisk. Det var dock inte helt lätt att hitta platser, det mesta är fullbokat men jag hade tur och hittade en plats, typ dubbelt så dyr som den jag tidigare bokat.

Sedan dess har en del hänt. Jag har varit sängliggande, orkar inte ens sitta upp på balkongen, haft feberfrossa, hög feber, och ägnat den mesta delen av tid till att sova. Jag ligger under dubbla ullplädar och vaknar ibland för att dricka vatten. Hu, det var länge sedan jag var så här sjuk, en vanlig förkylning eller influensa. Jag har tagit covid-test som visar negativt.

Nu har jag fått komma till insikten att veckans resa är helt inställd. Jag har bokat av det jag kan och får acceptera kostnaden för det som inte var avbokningsbart. Surt, men finns inget val. Återigen en bra chans att träna mindfulness.

Just nu funderar jag ut taktiker att klara kommande dagar värmebölja. Jag dricker extra med vatten, försöker få i mig salter men svårt att avgöra vad som är lagom. Ibland är det himla svårt att ha kontroll över sin egen kroppstemperatur.

Nåväl, även detta lär väl gå över, tids nog.

Annons

4 tankar på “Under en ullpläd

  1. Båda våra grannar testades positivt i veckan. De hade födelsedagsfirande som fick avbokas och ställas in. Alltid tråkigt när det inte blir som man tänkt.
    Krya på dig!

    • Det finns så många sjukdomar som gör oss sängliggande. Just är jag är fokus på att hantera kommande dagar, semestern kan jag ta igen nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.