Avslutningsdag

Fredagen blev en avslutningsdag på kursen i Mindfulness. Det började som vanligt med frukost, reflektion från gårdagen och sedan självmassage men med tillägget att vi även behövde lämna rummet dvs packa våra saker. Efter förmiddagskaffet hade vi de sista teorigenomgångarna och att göra valet att vara i nuet, inse när man inte kan/ska agera och vi gjorde en fin övning i att vara i nuet där vi skrev. Och vi gjorde även det som många av oss tyckte var veckans bästa övning, där vi lärde oss hantera en jobbig tanke. Vi har pratat mycket om vad som är verkligt och vad som bara är tanke och att inte alltid tro på sina tankar.

Redan igår lämnade en deltagare, ytterligare en vid lunch och även de andra kurserna på skolan lämnade. Gruppen blev mindre och mindre men vi som var kvar delade med oss av våra erfarenheter av veckan och vi mediterade tillsammans. Det blev ett fint avslut. Till eftermiddagskaffet hade till och med personalen gått hem och det hade ställt ut kaffetermosar och kakor till oss.

Under veckan hade vi några förhållningsregler: inte prata om jobb, inte prata utbildning, inte prata familj och inte sjukdomar. Det gör att jag vet förnamn, bostadsort, beteenden, tankar och känslor hos deltagarna men inte så mycket mer. Det var viktigt i veckan men lite tråkigt nu eftersom det är svårare att hitta varandra igen.

En utmaning som vi fick, men som jag aldrig antog, var att stänga av mobilerna helt. Jag kollade av samtal, sociala medier mm några gånger per dag men helt fri var jag inte. Dels eftersom jag lovat jobbat att kolla läget ibland, dels eftersom jag faktiskt inte vill vara helt utan kontakt med omvärlden. Det får jag under mina vandringar.

Jag är väldigt tacksam för den här kursen. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig och jag blev glatt överraskad. Det blir en veckan att minnas och kanske har den även förändrat en del att mitt förhållningssätt till livet.

Annons

2 tankar på “Avslutningsdag

    • Typ alla skulle må bra av den kunskapen. Men tyvärr är det nog så att de som behöver den mest även är mest negativa. Ibland vet man inte alltid sitt eget bästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.