Ännu mer mindfulness

Min kurs i mindfulness fortsätter och idag är det torsdag, fjärde kursdagen men tredje för mig. Jag börjar allt mer förstå vad det handlar om och bli allt mer intresserad.

Vi började dagen med att repetera gårdagen och sedan gick vi en sinnespromenad där vi använda ett sinne i taget för att ta in omgivningen. Det var mycket intressant tycker jag och det gav mycket. Efter fikat hade vi teorigenomgång och det var också väldigt intressant, det handlar om den mänskliga psykologin, vad som driver oss och hur vi agerar.

Efter lunch läste vi och diskuterade en text. Vi har fått läsa olika texter dessa dagar och dagen text var den om attraherade mig minst. Men vi är ju alla olika och jag tror att alla har hitta någon text som attraherat dem.

Eftermiddagskaffe och sedan var det yoga och meditation. Yogan är så enkel att till och med jag vara med men idag fick jag en fruktansvärd huvudvärk. Svaret på frågan om orsak kom snabbt först i form av regn och sedan åskväder. Det har fortsatt hela kvällen, både ovädret och huvudvärken.

Satt ute under tak och försökte läsa under kvällen. Snart kom några kurskompisar och det blev ett fint samtal. Det är sådant jag gillar mycket, särskilt när man lyssnar på varandra. Det blir så givande och innerligt, trots att vi knappt känner varandra.

Nu är det dags att packa inför morgondagens hemresa. Vi måste lämna rummen direkt efter frukost. Det fixar ju jag galant, bara att packa in i bilen.

Annons

4 tankar på “Ännu mer mindfulness

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.