The next person you meet in heaven

The next person you meet in heaven” av Mitch Albom är en roman som tar fasta på några viktiga hållpunkter i ett liv. Idéen bygger på att en person som dör, möter fem person som har någon form av betydelse för personen. Det blir ett sätt att förstå sitt liv. Den här gången är den det en nygift kvinna som tar taget om livet.

Det är inte första boken som Albom skriver i ämnet. Den första, tror jag, är ”Fem person du möte i himlen”. Jag har även läst boken ”Ge mig en dag till” på samma tema. Jag tror att det finns fler böcker på engelska. Albom har även skrivit ”Tisdagarna med Morrie” och ett antal böcker som inte är översatta till svenska.

Det är en fin berättelse med en varm ton. Jag blir berörd och eftersom jag själv är skör just nu så blir jag kanske lite mer berörd än vanligt. Det är lättläst men det finns ändå en djup. Både glädje och sorg får plats. Och man lär sig att se lite ljusare på livet.

Det är inte ofta jag läser böcker på engelska och det vill jag gärna göra mer av. Det här var en enkel start, en lätt tröskel att ta mig över. Det känns riktigt inspirerande och bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.