Olägligt sms

Härom natten vaknade jag av ett inkommande sms. Ingen jag känner sms:ar på natten, om det inte är viktigt, så jag öppnade ögonen för att kolla vad det handlade om. Det var appen ”Alltid öppet” som ville informera om att jag hade ett meddelandet. Appen är där jag bokar sjukvård, har tillgång till mina journaler mm så visst undrade jag vad de ville mitt i natten. Och det förstod jag nog inte. Det verkade som reklam för ett kvalitetsregister. Jag stängde ner och somnade om.

Dagen därpå läste jag om att jag inte var ensam om att bli väckt. Många blev irriterade och det kan jag förstå. Det var verkligen en oläglig tid att skicka meddelanden på. Det är lätt att pulsen rusar när man blir väckt, särskilt är det finns anledning att vara orolig för nattliga samtal. Själv hade jag fått ett väldigt sent samtal några kvällar tidigare, då min pappa hamnade på sjukhus, så visst fanns det både anledning till att telefonen var på och viss oro att han hade blivit sämre.

Appen ger en fin service på många sätt men just dessa meddelanden kan vi klara oss utan.

4 tankar på “Olägligt sms

  1. Jag är ju lite fascinerad över alla som har signalen på på natten. Finns ju utmärk stör ej-funktion på mobilen som släpper igenom samtal o sms från kontakter man taggat som viktiga.

    • Jag är glad att jag klarar av att svara när det ringer. Har liksom ingen energi att lära mig alla finesser eftersom jag helst vara vill ha en telefon.

      • Ja den gamla hemtelefonen är nog ett minne blott för de flesta nuförtiden. Jag var helt enkelt tvungen att få bort alla onödiga aviseringar för jag blev stressad av allt pipande o surrande fr mobilen. Jag vill bara aviseras om det kmr samtal eller meddelande. Inget annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.