NATO och ESC

Till helgens hetaste ämnen gör Nato och ESC. Jag har inte hunnit med i Natofrågan, den har ju gått i rasande fart. Jag tillhör dem som hade behövt mer tid att sätta mig in i frågan och jag hade väldigt gärna ett mer debatt kring frågan. Jag är medveten om att vi har valt våra förtroendevalda att fatta beslut men tänker samtidigt att det flesta beslut bereds mycket länge. I min bransch får arbeta med att få ett miljötillstånd uppemot 10 år, ibland längre. Det är för länge men kan har nog inte tänkt att vi ska komma ner i månadsskala. Och jag tänker att den demokratiska processen är viktig, och kan få ta lite tid (dock inte 10 år) varken för Nato eller miljötillstånd.

Eurovision Song Contest är desto mer lättsamt. Det är ju ett fantastiskt fönster för artister att göra karriär och samtidigt bygga gemenskap i Europa. Vi behöver något roligt som engagerar. Personligen brukar jag fasta i märkliga scenkläder och av den anledning har jag börjat lyssna på tävlingen och bara glutta ibland. Jag missar scenshow men jag hör låtarna. Och jag är imponerad. Så många bra låtar och för mig hade väldigt många kunnat vinna, de är bra på olika sätt. Jag tror att vi inte enbart kommer att få höra vinnarlåten, utan många andra också. Men visst, vinnarlåten har redan satt sig i min skalle och jag går här och nynnar på den. Är riktigt imponerad av Ukraina som redan är upp i sin tredje vinst trots att de inte varit med så länge. Nu gäller bara att hålla tummarna för att de är ett fritt land som kan arrangera tävlingen nästa år.

Synnerligen het helg, nyhetsmässigt. Det är intressant.

4 tankar på “NATO och ESC

  1. Den demokratiska processen kring ett medlemskap i NATO tycker jag borde få ta mer tid. Det är en avgörande fråga och ett stort beslut och sådana får inte hastas fram nästan lite i panik. I mina ögon går det oroväckande fort.

    Jag hade blivit ytterst förvånad om Ukraina inte hade vunnit men frågan är om de kan arrangera nästa års tävling. Min förhoppning är att det blir så men jag är inte övertygad…

    • Man undrar ju hur S själva tycker att de har berett frågan. Själv vill jag gärna ha mer tid för en sådan fråga.

      Hoppas så innerligt att de kan arrangera ESC men tydligen har flera länder erbjudit sig att hjälpa till. Blir intressant att följa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.