Ledig dag

Lördagen blev en riktigt härlig dag. Morgonkaffe förstås och sedan en tur in till stan. Mitt första mål var moderna museet för att lämna in en spegel. En konstnär ska göra ett verk med speglar och den som vill får bidra med en spegel. Jag attraherades av idéen och tänkte att min spegel skulle får vara med, som en kul grej. Som tack fick man ett litet konstverk. Den stora utmaningen är att komma ihåg att hämta hem spegeln igen. Det sker under fyra dagar i september. Jag ska göra mitt bästa för att inte boka annat dessa dagar men är förstås beredd på att jag kanske sett min spegel för sista gången. Om jag inte besöker utställningen förstås.

Förstås blev det fika på museet och sedan promenad tillbaka mot stan. Gjorde snabbesök hos Nationalmuseets lilla shop. Generellt sett tycker jag att museums shopar ofta har riktigt bra presenter, både till andra och till sig själv.

Lite fönstershopping på stan innan det var dags för pedikyr. Så skönt att bli omhändertagen under en timma, att någon pysslar om en. Jag mår så gott.

En snabb titt på facebook gav hinten att jag borde gå in i Kungsträdgården. Jag hade passerat tre gånger och sett folkhavet men förstås ska man ju gå in i allén och njuta av körsbärsblom. Så härligt men väldigt trångt bland alla fotograferande människor.

Fortsatte mitt strosande och hamnade på Kulturhuset. Jag valde att lyssna till ett samtal mellan Marie Lundström, från Lundströms bokradio i P1, och Marie Göranzon. De pratade om Marie Göranzons liv och blandade med en del texter. Så fint. Den timmen gick galet fort. Jag hade gärna lyssnat längre.

Mer än så orkade jag inte av kulturnatten. Eller rättare sagt, jag gjorde ett val. Jag ville behålla upplevelsen och minnet av det fina samtalet, istället för att låta det blandas ut med annat.

Så glad och tacksam för min lördag där jag kunde blanda både välmående och kultur på bästa sätt. Och samtidigt få lite cityliv.

7 tankar på “Ledig dag

  1. Pingback: Vrålstark och skiträdd | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.